Knus, leuk en leerzaam
voor groot en klein

… dat is Kinderboerderij Binnenmaas. Hier vind je alle dieren die op een boerderij te vinden zijn. Er worden regelmatig jonge dieren geboren. Kom je in de lente ook genieten van al dat jonge grut?

Voor ouders of begeleiding is in de overdekte koffiehoek koffie, thee, chocolademelk of soep te koop terwijl de kinderen rustig buiten kunnen blijven spelen!

De Kinderboerderij is gratis te bezoeken.

Activiteiten

Kinderboerderij Binnenmaas organiseert regelmatig activiteiten. Paaseieren zoeken, het Schaapscheerdersfeest en diverse workshops; er gebeurt heel wat op onze kinderboerderij!

Klik hier voor de activiteiten agenda

Schoolreisje of kinderfeestje op de kinderboerderij

Bezoek de kinderboerderij samen met je klas of met je vriendjes! Speciaal voor je klas of voor jou als feestvarken hebben we verschillende activiteiten waaruit je leuke (educatieve) arrangementen kunt samenstellen. Zie hieronder de lijst met activiteiten.

De kinderfeestjes op de kinderboerderij zijn voor kinderen van 5 t/m 10 jaar met een maximum van 8 deelnemers.
Je kunt jouw feestje zelf samenstellen door één of meerdere onderdelen te kiezen uit onderstaande mogelijkheden (inclusief gratis gebruik van de educatieruimte). De tarieven zijn per onderdeel.

Voor meer informatie, een programma op maat, of het maken van een reservering neem contact met de kinderboerderij.

Nieuw Levend ganzenbord               € 15,00
Verjaardagskist               € 15,00
Huifkarrit met pony – TIJDELIJK NIET MOGELIJK               € 15,00
Dieren voeren – TIJDELIJK NIET MOGELIJK               € 15,00
Kabouterspel               €   5,00
Speurtocht (per stuk)               €   2,00
Speeltuin (1 uur)               € 15,00
Huur educatieruimte (per uur)               € 15,00

Klik hier voor de tarieven en andere arrangementen

De activiteiten voor een kinderfeestje of schoolreis:

Nieuw Levend Ganzenbord
Levend Ganzenbord is een groot spel op de grond waarbij de kinderen zelf de stappen op het spel zetten en de grote dobbelstenen gooien. Een gezellig spel wat ook gespeeld kan worden met het gezin. Duur 45 minuten tot 1 uur.

Verjaardagskist
In de verjaardagskist “het Feestvarken” zitten ong. 15 doe-spelletjes met handleiding. De kinderen kunnen kiezen welke spelletjes ze willen spelen. Eventueel kan je de handleiding van de spelletjes een aantal dagen voor het kinderfeestje ophalen om van te voren een aantal spelletjes uit te kiezen. Duur 1 tot 1½ uur.

Huifkarrit met pony
De huifkarrit (onder begeleiding van een medewerker) gaat vanaf de kinderboerderij. Er wordt een rondje gereden over het park. Duur een ½ uur tot 45 minuten.

Dieren voeren
De dieren worden gevoerd door de kinderen, samen met een verzorger van de kinderboerderij. De verzorger geeft tijdens het voeren uitleg over de dieren. Duur 1 tot 1½ uur.

Kabouterspel
Het kabouterspel is een ‘kijk en doe’-spel, waar allerlei vragen over dieren worden gesteld. Geschikt voor de jongere kinderen. Duur een ½ uur tot 45 minuten.

Speurtocht
De speurtocht gaat over het terrein van de kinderboerderij. Onderweg zijn er verschillende opdrachten uit te voeren. Duur een ½ uur tot 45 minuten.

Educatieruimte
Bij het afnemen van een kinderfeestjes arrangement op de kinderboerderij is het gebruik van de educatieruimte gratis. De educatieruimte is ook los te huur voor o.a. workshops.

Keurmerken Kinderboerderij Binnenmaas
Kinderboerderij Binnenmaas heeft al diverse keurmerken gekregen, namelijk;

    • Keurmerk Zoönosen

Zoönosen zoals Q-fever (Q-koorts) en chlamydophilose zijn ziekten die van dier op mens overdraagbaar zijn. Steeds vaker worden kinder- en zorgboerderijen geconfronteerd met de vraag welk risico zij vormen. Om aan te tonen dat de Kinderboerderij Binnenmaas maatregelen neemt om zoönosen te voorkomen en de kans op besmetting te beperken, heeft de GD het Keurmerk Zoönosen uitgereikt.
Aan de hand van een stappenplan heeft de boerderij moeten laten zien dat zij voldoende maatregelen heeft genomen om zoönosen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit plan bestaat uit (1) het invullen van een checklist met de dierenarts. De ingevulde checklist wordt door de GD (De Gezondheidsdienst voor Dieren) beoordeeld en er wordt (2) een score gegeven. De totaalscore is opgebouwd uit drie delen, A, B en C. De maximale totaalscore is 100. Getoetst wordt op het algemene hygiënebeleid, of de dieren gevaccineerd en/of onderzocht worden op zoönosen, en of bij problemen op het gebied van diergezondheid de dierenarts wordt ingeschakeld. Voorts in hoeverre de dieren de afgelopen 12 maanden vrij waren van klinische verschijnselen m.b.t. zoönosen.
Onze boerderij heeft een prachtig keurmerkbordje met daarop het keurmerkzegel voor 2009 ontvangen.
Deze toekenning van het keurmerk wordt elk jaar opnieuw via de eigen dierenarts getoetst aan de hand van de checklist.

    • Keurmerk Goed voor elkaar

Het keurmerk “Goed voor Elkaar” geeft aan dat Kinderboerderij Binnenmaas voldoet aan de regelgeving en dat de medewerkers deskundigen zijn op het gebied van dierverzorging. In het Keurmerk is alle wet- en regelgeving te vinden waar de kinderboerderij aan moet voldoen. Zoals de Arbowet voor het personeel en de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren. Daarnaast zijn er een aantal criteria opgenomen op het gebied van hygiëne en dierenwelzijn. Zoals dat bezoekers niet bij de mesthoop kunnen komen, zieke dieren in quarantaine geplaatst worden en dieren op de juiste manier gehouden worden. Met het keurmerk kan de kinderboerderij aantonen dat ze voldoet aan de wet- en regelgeving en een veilige en verantwoorde plek is voor bezoekers, medewerkers en natuurlijk voor de dieren!

Klik hier voor de openingstijden en tarieven

Weet jij al wat je straks als eerste gaat doen op Recreatieoord Binnenmaas? Op de plattegrond kun je thuis alvast kiezen. Veel plezier!