Knus, leuk en leerzaam
voor groot en klein

Hier vind je alle dieren die op een boerderij te vinden zijn. Er worden regelmatig jonge dieren geboren.

De Kinderboerderij is gratis te bezoeken.

Activiteiten

Kinderboerderij Binnenmaas organiseert regelmatig activiteiten. Paaseieren zoeken, het Schaapscheerdersfeest en diverse workshops; er gebeurt heel wat op onze kinderboerderij!

Klik hier voor de activiteiten agenda

Schoolreisje of kinderfeestje op de kinderboerderij

Bezoek de kinderboerderij samen met je klas of met je vriendjes! Speciaal voor je klas of voor jou als feestvarken hebben we verschillende activiteiten waaruit je leuke (educatieve) arrangementen kunt samenstellen.

Voor meer informatie, een programma op maat, of het maken van een reservering neem contact via contact@recreatieoordbinnenmaas.nl.

De activiteiten en mogelijkheden voor een kinderfeestje of schoolreis zijn:

Nieuw Levend Ganzenbord
Levend Ganzenbord is een groot spel op de grond waarbij de kinderen zelf de stappen op het spel zetten en de grote dobbelstenen gooien. Een gezellig spel wat ook gespeeld kan worden met het gezin. Duur 45 minuten tot 1 uur.

Verjaardagskist
In de verjaardagskist “het Feestvarken” zitten ong. 15 doe-spelletjes met handleiding. De kinderen kunnen kiezen welke spelletjes ze willen spelen. Eventueel kan je de handleiding van de spelletjes een aantal dagen voor het kinderfeestje ophalen om van te voren een aantal spelletjes uit te kiezen. Duur 1 tot 1½ uur.

Huifkarrit met pony
De huifkarrit (onder begeleiding van een medewerker) gaat vanaf de kinderboerderij. Er wordt een rondje gereden over het park. Duur een ½ uur tot 45 minuten.

Dieren voeren
De dieren worden gevoerd door de kinderen, samen met een verzorger van de kinderboerderij. De verzorger geeft tijdens het voeren uitleg over de dieren. Duur 1 tot 1½ uur.

Kabouterspel
Het kabouterspel is een ‘kijk en doe’-spel, waar allerlei vragen over dieren worden gesteld. Geschikt voor de jongere kinderen. Duur een ½ uur tot 45 minuten.

Speurtocht
De speurtocht gaat over het terrein van de kinderboerderij. Onderweg zijn er verschillende opdrachten uit te voeren. Duur een ½ uur tot 45 minuten.

Educatieruimte
Bij het afnemen van een kinderfeestjes arrangement op de kinderboerderij is het gebruik van de educatieruimte gratis. De educatieruimte is ook los te huur voor o.a. workshops.

Klik hier voor de openingstijden en tarieven

Weet jij al wat je straks als eerste gaat doen op Recreatieoord Binnenmaas? Op de plattegrond kun je thuis alvast kiezen. Veel plezier!